Autor articol : Dr. Adrian Dumitrescu, medic specialist pediatru, vicepreşedinte Societate Română de Homeopatie
Contact : 0766 43 72 64 sau dumitrescu.md [la] gmail.com
Site web: www.cabinethomeopatie.ro
Unul din principiile de bază ale homeopatiei este cel al similarităţii şi anume: o substanţă care provoacă anumite simptome la omul aflat în stare de sănătate aparentă, vindecă aceleaşi simptome la omul bolnav dacă este administrată în cantităţi foarte mici, diluate.
Principiul a fost enunţat într-o formă simplă chiar de Hipocrat: “ceea ce provoacă stranguria (cistita) – la omul sănătos, o poate vindeca – la omul bolnav”.
Principiul este redescoperit şi pus în practică de ilustrul medic şi om de ştiinţă, germanul Christian Friedrich Samuel Hahnemann în 1790. Acesta din urmă a experimentat chinina pe el însuşi şi a avut o mare surpriză dezvoltând simptome caracteristice malariei (boală pe care aceiaşi chinină o vindecă). Simptomele lui Hahnemann dispăreau la câteva ore dacă nu-şi mai administra chinină.
Adept al unei medicini bazate pe experiment şi dovezi clinice ale eficacităţii, el studiază legea similarităţii cu multe substanţe provenite atât din regnul vegetal, animal cât şi mineral aşteptând încă 6 ani până să facă publică minunata descoperire.
Rezultatele extraordinare pe care le obţine în epidemiile de holeră şi febră tifoidă ale vremii (mortalitatea cazurilor tratate strict homeopat tindea spre zero – arhivele armatei franceze şi ale spitalelor homeopate pot fi relevante – faţă de cele tratate alopat unde mortalitatea ajungea la 30%) cât şi în bolile cronice, îl fac faimos şi foarte solicitat chiar de către nobilime.
Un al doilea principiu important ce derivă din primul este cel al individualizării: pentru a putea vindeca o boală la un pacient trebuie găsit exact acel medicament homeopat care este capabil de a provoca la omul sănătos simptomele bolii.
Astfel individul este privit ca un întreg şi în loc să primească un somnifer pentru insomnie, un antidepresiv pentru anxietate, 2-3 antiacide pentru gastrita datorată stresului şi antiinflamatoare pentru durerile articulare – medicamente care au reacţii adverse şi uneori se antagonizează între ele – va primi un singur medicament homeopat care îl va vindeca rapid şi blând respectând principiul similarităţii.
Vindecarea este mai rapidă, mai blândă şi mai apropiată de principiul “primum non nocere”, deoarece stimulează sistemul imunitar să facă faţă agresiunilor în mod natural (respectând legea similarităţii) fără a introduce în spatele “liniilor de apărare” sute de mii de fragmente virale sau bacteriene, toxice sau alergizante, cum o fac vaccinurile (prin proteinele străine de organismul uman pe care au fost cultivate sau prin conservanţi de Aluminiu şi Mercur).
În plus, este bine de ştiut că vaccinurile polivalente – forţează sistemul imunitar să producă simultan anticorpi împotriva a până la 6 boli diferite ceea ce în natură nu se întâmplă niciodată. Pentru a produce un titru protector de anticorpi s-au introdus mult mai multe componente virale sau bacteriene în vaccinurile polivalente făţă de cele monovalente (informaţie confirmată de un medic care a lucrat la Institutul Cantacuzino).
Această hiperstimulare creşte riscul apariţiei bolilor autoimmune.
Este mai simplu de spus ce nu poate trata homeopatia (decât ce poate trata):
-
– bolile genetice congenitale,
– neoplasmele în stadii avansate,
– diabetul zaharat de tip I,
– anomaliile mecanice cum ar fi: hernia de disc, eventraţia sau hernia.
Un mare avantaj este că poate fi folosită atât la sugari, copii mici, adulţi cât şi în stări patologice ale femeii gravide (vărsături sau infecţii variate unde medicamentele alopate pot prezenta risc pentru făt).
Este folosită cu mare succes şi pentru a stopa recurenţele de răceli şi gripe la copii, precum şi dependenţa de antibiotice (prescrise de multe ori abuziv -aşa cum demonstrează statisticile – pentru satisfacerea aşteptărilor părinţilor sau pentru liniştea unui medic care nu-şi poate urmări eficient pacientul).
Astăzi homeopatia devine al 2-lea cel mai folosit sistem medical din întreaga lume (în Germania există 50% cabinete medicale alopate şi 50% homeopate, în Anglia familia regală se tratează homeopat).
Autor articol : Dr. Adrian Dumitrescu, medic specialist pediatru, vicepreşedinte Societate Română de Homeopatie
Contact : 0766 43 72 64 sau dumitrescu.md [la] gmail.com
Site web: www.cabinethomeopatie.ro
3 Comments
Link-ul de la finalul articolului nu functioneaza corect. Trebuie pus http:// in fata.
In rest, felicitari pentru blog! Initiative de felul asta ma fac sa sper ca mai sunt si doctori care-si iau meseria in serios in Romania.
Multumesc pentru aprecieri! Link-ul de la final functioneaza. Duce catre site-ul cabinetului dr. Dumitrescu!
Poate nu a ajuns ce am trimis,mi-e imi place emisiunea dv CEARTA IN BUCATE,eu sunt din Tulcea c-am departe de dv tare mult as vrea sa ma indrumati si pe mine spre o dieta am 1,60 si 70 kg,va multumesc,